ادبیات

شاهرخ مسکوب؛ چراغی روشن برای ایران فرهنگی

در ادبیات ملی ایران فردی همچون “شاهرخ مسکوب” یک جواهر کم‌نظیر محسوب میشود؛ فردی که بتواند از پیچ و خم‌های سیاسی، مذهبی و سنتی عبور کرده و قلم خویش را تنها برای فرهنگ سرزمین خود به چرخش در بیاورد، یگانه‌ی روزگار محسوب شده و باید برای پرورش فکری نسل‌های جدید …

بخوانید

نمایشنامه ندبه؛ تعزیه ملی با رویکرد توسعه اجتماعی

نمایشنامه «ندبه» اثر بهرام بیضایی، یکی از برجسته‌ترین آثار ادبیات نمایشی ایران به‌شمار می‌رود که در آن، تصویری گویا از جامعه ایران در عصر مشروطیت ارائه شده است. نگارش این متن نمایشی به سال ۱۳۵۶ شروع شد و در ابتدای دهه ۷۰ به چاپ رسید. بیضایی با اینکه با نفراتی …

بخوانید

از «شب قوزی» تا «علت مرگ: نامعلوم»

به‌نظر می‌رسد در روزهایی که سینمای روایت‌ داستانی در «قصه» به یک بن‌بست جدی رسیده و کمدی‌های بی‌محتوا در سطح بی‌ارزش، سالن‌های سینما را اشغال کرده‌اند، سینمای ملی ایران هنوز هم زنده است. نفس کشیدن این سینما به جهت بیان آسیب‌های اجتماعی برای جامعه‌ درتاریکی‌مانده‌ ایران یک اتفاق ویژه است؛ …

بخوانید

بررسی تطبیقی فیلم پستچی ساخته داریوش مهرجویی با نمایشنامه وُیتسک نوشته گئورگ بوشنر

چکیده | نویسنده: محسن تیزهوش ادبیات تطبیقی به بررسی و مقایسه آثار ادبی از فرهنگ‌ها و زبان‌های مختلف می‌پردازد و  سعی دارد تا پیوندها، تأثیرات متقابل و اشتراکات میان ادبیات‌های ملی را شناسایی کرده و چگونگی انتقال مضامین، فرم‌ها و تکنیک‌های ادبی را در سطوح مختلف تحلیل کند. ادبیات تطبیقی …

بخوانید